Ekspertai

Prof. dr. Odilijos Rudzevičienės straipsniai

Kokie dažniausi maisto alergenai sukeliantys alergines reakcijas - www.atopinis.lt

Kokie dažniausi maisto alergenai sukeliantys alergines reakcijas?

Žinoma daugybė maisto alergenų, tačiau keletas jų apibūdinami kaip vieni pagrindinių, dažniausiai sukeliančių alergines reakcijas. Kokie?

Skaityti daugiau
0 komentarų
Alergija žuviai, mėsai, sojai - www.atopinis.lt

Ar gali žuvis, mėsa ar soja sukelti alergiją?

Alergiški žuviai vaikai turi vengti visų žuvų rūšių, kol neįrodyta, kad tam tikrą rūšį galėtų valgyti. Tam tikrais atvejais dėl kryžminių reakcijų alergiškus žuviai asmenis gali alergizuoti parvalbuminas, randamas varlių kojelėse.

Skaityti daugiau
0 komentarų
Alergija pienui ir kiaušiniams - www.atopinis.lt

Kokie alergenai slypi kiaušiniuose ir piene?

Karvės pienas turi daugiau nei 30 skirtingų alergenų. Dauguma pienui alergiškų vaikų yra sensibilizuoti keliems pieno baltymo alergenų komponentams. 80% pieno baltymų sudaro kazeinas; 20% - išrūgų baltymai.

Skaityti daugiau
0 komentarų
Alergija maistui. Kam pasireiškia - www.atopinis.lt

Kam gali pasireikšti alergija maistui?

Alergijos maistui paplitimas daugelyje stiprios ekonomikos šalių siekia 2–4% bendrojoje populiacijoje, nepriklausomai nuo amžiaus. Vaikams pasitaiko dar dažniau, todėl ji tampa vis svarbesne sveikatos problema.

Skaityti daugiau
0 komentarų